چرایی افت تحصیلی

ساخت وبلاگ

مفهوم افت تحصیلی

برخی از دانش آموزان ممکن است دیگر توانایی و پتانسیل درس خواندن نداشته و دچار افت تحصیلی شوند ؛ در مقابل برخی دیگر ممکن است در برهه ای از درس خواندن دیگر تمایلی به درس خواندن نداشته باشند .

شکست در هر زمینه ای از زندگی ناراحت کننده بود و باید برای آن چاره اندیشید . گاهی نوجوانان دلایل افت تحصیلی خود را شرایط زندگی ، مشکلات خانوادگی و غیره می دانند . اما در این مقاله قصد داریم دلیل افت تحصیلی را با وجود فراهم بودن شرایط بررسی کنیم .

خانواده و یا مسئولین مدرسه یا دانشگاه باید بدانند که پیش از بررسی و حل افت تحصیلی افراد لازم است تا علل آن را بررسی کرده و همچنین از بروز افت تحصیلی آن ها جلوگیری کنند . بی شک تمامی افراد در برهه ای از زندگی دچار افت تحصیلی خواهند شد ؛ پس جای نگرانی نیست .

علل مختلف افت تحصیلی دانش آموزان

همان طور که گفتیم افراد لازم است تا پیش از حل مشکل افت تحصیلی دانش آموزان و یا دانشجویان علل آن را بررسی کرده و از بروز آن جلوگیری کنند . در ادامه برخی از علل مختلف افت تحصیلی دانش آموزان را بیان خواهیم کرد :

عدم داشتن مهارت مطالعه

مهارت مطالعه یکی از اصول موفقیت تحصیلی بوده که برخی از دانش آموزان آن را نادیده می گیرند ؛ دلیل افت تحصیلی برخی از افراد تنها ممکن است نداشتن مهارت مطالعه بوده که از بی خبر هستند ، به همین دلیل لازم است تا در ابتدا مهارت مطالعه کردن اصولی مطالب را بیاموزید .

اغلب افراد توانایی ها بسیاری داشته تا به موفقیت برسند اما تنها برخی از آن ها می توانند از مهارت های خود استفاده کنند . بنابراین لازم است تا نحوه مطالعه کردن اصولی مطالب ، خلاصه برداری و غیره را آموزش دیده و اینکه چطور از مهارت هایشان استفاده کنند .

عدم توانایی و تنبلی

در برخی از مواقع تنها دلیل شکست و افت تحصیلی افراد تنبلی آن ها بوده و یا نداشتن توانایی برای درس خواندن . بی شک تمامی افراد تنبل نبوده ، ممکن است برخی از افراد پس از مدتی درس خواندن انرژی خود را از دست داده و خسته شوند .

در واقع می توان گفت از افراد به اندازه توانایی و همچنین انرژی آن ها ، انتظار می رود ؛ افراد تنبل ذاتا علاقه به ادامه تحصیل و کسب موفقیت داشته اما آن ها این مسیر را پیچیده و سخت می دانند . آن ها در کنار درس خواندن عقیده داشته که باید به زندگی ، ورزش ، تفریح و غیره خود نیز رسیدگی کنند .

گاهی ممکن است برخی از افراد در زندگی مشغله های فکری و کاری بسیاری داشته که به درس خواندن نرسند ؛ این تنبلی نیست . برخی از افراد با وجود اینکه وقت آزادی بسیاری داشته ، تمایلی به درس خواندن نیز ندارند ؛ این به معنای تنبلی می باشد .

لازم است بدانید که با وجود روزمرگی های بسیار در زندگی می توان با داشتن یک برنامه ریزی اصولی ، زمان را مدیریت کرده و به تمام کارهای روزانه خود رسیدگی کنید . در صورتی که یک فرد تنبل نیز هستید ، می توانید مشکل خود را قبول کرده و به دنبال روشی برای حل آن باشید .


ترس داشتن

در واقع لازم است بدانید که ترس میان دانش آموزان و دانشجویان به دو گونه زیر ظاهر خواهد شد که سبب افت تحصیلی آن ها می شود ؛ ترس از شکست و یا پیروزی نه تنها در زندگی فرد بلکه بر انگیزه او نیز تاثیر خواهد داشت :

  • ترس از شکست

بی شک تا به حال افراد بسیاری را دیده اید که از شکست خوردن می ترسند ؛ این افراد در زندگی به دنبال اثبات خود به دیگران و همچنین خودشان هستند به همین دلیل از شکست می ترسند . به طور مثال آن ها بر این عقیده هستند که یا باید همه چیز خوب پیش رفته و نمره های خوب کسب کنند و یا شکست می خورند ؛ برای این افراد حد تعادل در زندگی معنا نشده است .

گاهی ممکن است فرد بر خلاف تصوری که از خود داشته به اندازه کافی باهوش نبوده و نتیجه ای کمتر از حد انتظار خود کسب کنند ؛ این به معنای کند ذهنی شما نمی باشد ، در نتیجه به جای پاک کردن صورت مسئله می توانید مشکل را حل کنید .

  • ترس از پیروزی

گاهی افراد با وجود توانایی و مهارت های بسیار به دنبال دیده شدن و یا کسب موفقیت نخواهند بود ؛ افرادی که از پیروزی و موفقیت ترسیده به دنبال این می باشند که در حاشیه قرار گرفته و از دیده شدن فراری می باشند .

افرادی که از موفقیت های تحصیلی خود هراس داشته دچار افت تحصیلی نیز خواهند شد ؛ لازم است بدانید که این افراد در ابتدا باید با شجاعت داشته و از موفقیت و پیروزی استقبال کنند زیرا ممکن است این موضوع همیشگی نباشد .


عدم داشتن انگیزه لازم

لازم است بدانید که در برخی از مواقع تنها بی انگیزگی می تواند دلیل افت تحصیلی افراد باشد ؛ عدم داشتن انگیزه کافی برای درس خواندن به این منظور می باشد که این مشکل تا به اندازه ای غیرقابل حل بوده است .

با وجود دلیل بی انگیزگی افراد که حل کردن آن مشکل ساز می باشد ؛ تنبلی ، ترس از شکست و یا موفقیت و همچنین عدم داشتن مهارت مطالعه و یا حتی مهارت تمرکز ذهن در هر زمانی قابل حل بوده و می توان از بروز افت تحصیلی پیش گیری کرد اما بی انگیزگی اینطور نیست .

به طور مثال فردی که در زندگی هدفی نداشته که برای آن تلاش کند چطور می تواند به موفقیت تحصیلی برسند ؟ این فرد در زندگی نه تنها به موفقیت نرسیده بلکه دچارافت تحصیلی نیز خواهند شد .

نتیجه گیری

اگر شما نیز نشانه های گفته شده را در وجود خود حس کرده اید لازم است تا در ابتدا آن ها را شناسایی کرده و پس از آن این مشکلات را حل کنید . در صورت عدم حل این مشکلات نه تنها دچار افت تحصیلی شده بلکه در زندگی شخصی خود نیز شکست خواهید خورد .

موفق باشین

نمونه سوال زبان و ادبیات فارسی پیش دانشگاهی...
ما را در سایت نمونه سوال زبان و ادبیات فارسی پیش دانشگاهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gulane بازدید : 81 تاريخ : دوشنبه 6 تير 1401 ساعت: 3:13