روش صحیح مطالعه در ایام امتحانات

ساخت وبلاگ

نحوه صحیح پاسخگویی به سوالات ؛ سومین روش صحیح مطالعه

قرار نیست همیشه به راحتی بتوانیم به همه سوالات پاسخ دهیم. خیلی مواقع پیش می آید که به یک سوال سخت بر می خوریم و واقعا نمی توانیم در عرض چند دقیقه یا کمتر به پاسخ برسیم. واکنش ما در این مواقع چه خواهد بود؟ آیا تلاش بیشتری می کنیم تا به جواب برسیم یا نه؟

در سال های قبل این عادت به وجود آمده بود که هر دانش آموزی ابتدای هر سال غیر از کتاب های درسی یک کتاب حل المسائل ( گام به گام ! ) هم تهیه می کرد. داشتن یک حل المسائل به خودی خود بد نیست و می تواند حتی کمک هم بکند ولی بشرطی که از آن درست استفاده کنیم.

اما متاسفانه استفاده ای که بسیاری از دانش آموزان از حل المسائل می کنند این است که یا بدون هیچ تلاشی پاسخ کل سوالات را از روی حل المسائل کپی می کنند ( که خود تحلیل جداگانه ای دارد ) و یا در رویارویی با سوالاتی که پاسخ آن را بلد نیستند به سرعت به سراغ حل المسائل می روند. پاسخی که در عرض 10 ثانیه یاد می گیرند و در عرض 10 دقیقه فراموش می کنند!

دانش آموزان نباید به دنبال یک پاسخ سریع از روی کتاب حل المسائل باشند؛ بلکه باید اگر پاسخ سوالی را بلد نیستند حداقل به مدت 5 الی 10 دقیقه تلاش کنند تا پاسخ آن را از کتاب و جزوه معلم پیدا کنند. این کار باعث می شود هم به ضعف های مطالعاتی خود بیشتر آگاه شوند و هم یک بار دیگر درس را مرور کنند.

درواقع مطالعه صحیح منابع درسی طبق یک برنامه ریزی اصولی باعث می شود که قبل از برگزاری امتحانات، دانش آموزان با آمادگی کامل برای امتحاناتدر سر جلسه آزمون شرکت نموده و با پاسخ صحیح به سوالات بتوانند نمره قبولی بالایی کسب نمایند.

تجربه نشان داده است پاسخی که به دلیل اصرار دانش آموز بر حل سوال به دست آمده است ماندگاری بسیار بیشتری در حافظه دارد و منجر می شود سرعت رشد خلاقیت دانش آموزان بسیار بیشتر شود که نتیجه آن را می توانیم در موفقیت در آزمون های تیزهوشان و نمونه دولتی و در درجه بالاتر المپیاد های علمی و کنکور سراسری ببینیم.

نمونه سوال زبان و ادبیات فارسی پیش دانشگاهی...
ما را در سایت نمونه سوال زبان و ادبیات فارسی پیش دانشگاهی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : gulane بازدید : 116 تاريخ : جمعه 7 بهمن 1401 ساعت: 17:41